USHT

Gode historier

Gode historier

Vestlandsforskning og HVL har samla inn gode historer på velferdsteknologiområdet frå regionane Sogn og Fjordane og Hordaland. 


Vestlandsforskning ved Hilde G. Corneliussen stiller et viktig spørsmål, hva handler egentlig velferdsteknologi om? Litt satt på spissen kan vi spørre: er velferdsteknologi et teknologi- eller et helseansvar?

  Da "Fylkesprosjektet i Sogn og Fjordane" begynte å jobbe med implementering av velferdsteknologi i 2014, var ofte merkelappen "velferdsteknologi" i bruk. For mange av kommunene var velferdsteknologi på dette tidspunktet et nytt felt som involverte kunnskap vi ikke hadde. Men hva handler det egentlig om?

Her publiserer vi den andre i serien av "Gode historier". I denne videoen fortel prosjektleiar Kari E. Bjørkheim historia om vegen frå Lindåsprosjektet som starta med ein kommune i 2012, til at i dag er 16 Hordalandskommunar samla i Vestlandsprosjektet - saman om velferdsteknologi. 

Tre sjukepleiarar med englevinger går nedover ein sjukehuskooridor

Vi veit at det er krevjande å innføre velferdsteknologi i kommunane og at mange er involverte. I gamle Sogn og Fjordane var "Fylkesprosjektet" frå 2014 til 2020 ein viktig samarbeidsarena som samla eit breitt sett av aktørar.

Fant du det du lette etter?